AĞRI / DOĞUBAYAZIT - İshakpaşa İlkokulu

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler"

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız.

Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz.

Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek,

Ona göre çalışınız.

Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!

M. Kemal ATATÜRK

Atatürk 23 Nisan 1920'de açılan Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününün 23 Nisan 1924'te bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra yani 1929 yılına gelindiğinde bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan UNESCO'nun 1979 yılını "Dünya Çocuk Günü" olarak ilan etmesinin ardından uluslararası bir anlam ve önem taşımaya başlamıştır. Bu kapsamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlanmıştır. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Çanakkale Geçilmez!

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, aziz milletimizin azim ve cesaretiyle yazılan destanı bir kez daha gururla anıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

Mrt

Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılında Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm istiklal kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutlu olsun.

Ara

Kas

''Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız bu kafidir. ''

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yılında özlemle anıyoruz.

Saygı, sevgi ve minnetle.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılında okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ara

15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının 08-11 Mart 2023 Tarihlerinde, Bursa İlinde "Cumhuriyet ve Teknoloji" Teması ve "Ahican Cumhuriyet'in İzinde, Teknolojinin Peşinde Bursa'da" Sloganı ile düzenlenmesine 18.11.2022 tarih ve 90757378- 821.05-63758588 sayılı Bakanlık Onayı ile karar verilmiştir.